Polibuda Pub w Krakowie

Projekt z nadzorem autorskim

Pub studencki w centrum Krakowa decyzją właścicieli wymagał gruntownego remontu. Przy użyciu przemyślanych, prostych zabiegów udało się knajpie nadać zupełnie nowy charakter. Intensywne kolory ścian zastąpiono stonowanymi szarością i grafitem, a ściany ożywiono czarno-białymi grafikami oraz malowanymi miedzianą farbą piktogramami, wykorzystującymi nowe logo lokalu. Rury – w myśl zasady, że jeśli nie da się czegoś ukryć, warto to podkreślić – również pomalowano miedzianą farbą, co nadało im nieco „biżuteryjnego” charakteru i dzięki czemu stały się ozdobą pubu. Dotychczasowe krzesła zastąpiono drewnianymi, postarzanymi skrzynkami i poduchami, co stanowi niedrogie rozwiązanie, a idealnie podkreśla studencki klimat knajpy. W łazienkach nie było możliwości kucia płytek, zatem pokryto je farbą do płytek ceramicznych, a posadzkę wykończono żywicą epoksydową.

projekt: grudzień 2015

realizacja: luty 2016

POLIBUDA sala tylna porownanie

POLIBUDA sala wejsciowa porownanie

polibuda-przeds-lazienki-porownanie

polibuda-lazienki-porownanie



Facebook