Biuro 500 w Dolinie Krzemowej

Konkurs międzynarodowy – I miejsce

Projekt powstał przy założeniu minimum zmian – zachowano wszystkie ściany, sufit, wykładziny, instalacje. Inwestorom zależało na wydzieleniu przestrzeni pod nowe pokoje spotkań i jednocześnie na stworzeniu 125 miejsc siedzących. Remont uwzględnia przede wszystkim malowanie, wstawienie kilku dodatkowych ścian, budek telefonicznych oraz niedrogich regałów. Dzięki precyzyjnemu rozplanowaniu funkcjonalnemu, udało się efektywnie wykorzystać przestrzeń. Aby opanować chaos wizualny w istniejących pomieszczeniach, najlepszym wyborem było zastosowanie monochromatycznej palety z kolorowymi elementami, które można w łatwy sposób zmienić. Charakteru pomieszczeniom nadają również dekoracje związane z identyfikacją wizualną firmy.

lipiec 2015

 

mountain view plan


mountain view conference room 2

mountain view open space

mountain view kitchen

mountain view chill zone

 



Facebook